Over psycholoog Karine Veneboer

Mijn achtergrond

In 2010 heb ik mijn Master Klinische en Ontwikkelingspsychologie afgerond aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Vervolgens ben ik een jaar werkzaam geweest als gedragskundige in het speciaal voortgezet onderwijs voor dove en slechthorende kinderen. Mijn passie ligt nog steeds in het werken met kinderen, maar ik merk nu dat ik het behandelen van (jong)volwassenen ook erg leuk vind.

Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut en daarnaast het behalen van de registratie Kinder & Jeugdpsycholoog NIP. Ik vind het erg belangrijk om gebruik te maken van nieuwe, moderne technieken en blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de psychologie.

Waarom psychologie?

Wat mij het meest aantrekt in het uitoefenen van het vak psychologie is het contact met mensen en de band die wordt opgebouwd binnen de sessies. Samen puzzelen en cliënten hun eigen gedrag laten observeren, is naast erg leerzaam ook interessant.

Je bewust zijn van eigen gedachten, gevoelens en gedrag is zeer waardevol. Behalve dat je hierdoor meer controle ervaart op je eigen leven, maakt het dat je meer van het leven kunt genieten en de mooie dingen kan zien en waarderen!

Hoe ik je help

Ik vind het erg belangrijk dat je je op je gemak voelt en dat er wederzijds respect en vertrouwen is. Niet alleen is dit prettig werken, het heeft ook invloed op het succes van de behandeling. Ik maak voornamelijk gebruik van Cognitieve Gedragstherapie in combinatie met Mindfulnesstechnieken in mijn behandeling. Daarnaast maak ik veel gebruik van EMDR. Dit is een therapie om trauma’s maar ook angsten en depressieve gevoelens op een snelle en zachte manier te verwerken.

Mijn aanpak is direct, in het hier en nu en met de voeten op de grond. Ik vind het prettig om visueel te communiceren en niet alles te laten afhangen van het gesproken woord. Ik profiteer daarvan bij de behandeling van kinderen, maar ook niet alle volwassenen vinden het makkelijk zichzelf uit te drukken met woorden. Bij mij hoeft dat dus ook niet.

Een persoon wordt gevormd door zijn genen, opvoeding en alles wat hij tegenkomt aan ervaringen in zijn leven. Om een duidelijk beeld te krijgen van problematiek, vind ik het daarom wenselijk om terug te kijken naar de kinderjaren en/of inzicht te krijgen in de ingrijpende gebeurtenissen die een persoon in zijn leven is tegengekomen. Ik ben van mening dat je beter bezig kan zijn met het verzachten van de oorzaak van de klachten, dan alleen te werken aan de gevolgenbestrijding. Dit lijkt misschien in het begin confronterend en zwaar, maar zorgt op de lange termijn voor stabiliteit en een geringe kans op terugval.

Verder kenmerkt mijn stijl dat ik de nadruk leg op bewustwording van beperkend gedrag, het leren omkeren naar helpend gedrag, weer controle ervaren op eigen leven en vervolgens het opdoen van succeservaringen.

We staan voor je klaar

Mocht je hier niet alle informatie vinden die jij zoekt, bel of mail ons dan gerust! Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 13 uur voor een afspraak: 058 – 203 0044