Over psycholoog Paul Brans

psycholoog-zwolle-paul-bransGeen mens is hetzelfde, geen moment is hetzelfde. Een gesprek is een ontdekkingsreis, althans dat kán het zijn. sinds de middelbare school heb ik de drijfveer om deze vorm van ontdekkingsreizen onder de knie te krijgen. Psychotherapie is voor mij het ontdekken van innerlijke bewegingen die sommige mensen het leven zuur maken.

Dat moet vervolgens ook ergens toe leiden, de ontdekking is geen doel op zich, al is die vaak wel onmisbaar. Daarna gaat het erom dat je die ontdekking kunt gebruiken om (nog meer) te genieten van de mooie dingen en minder last te hebben van de nare zaken.

Zo’n proces doorloop je meestal samen met de mensen die je dierbaar zijn (je gezin) en ik vind het dan ook belangrijk dat ook zij deel kunnen nemen aan die ontdekkingsreis. Je beter gaan voelen is -in mijn ogen- een proces dat je gezamenlijk doormaakt. Ik heb geleerd op school (na de universiteit heb ik nog en aantal opleidingen gedaan), maar ook door mijn eigen levenservaring. Je kunt geen therapeut zijn zonder die twee (kennis en levenservaring) te verenigen, zoals je loopt op twee benen.

Lopen is een andere passie van mij. Met veel plezier loop ik regelmatig een rondje hard, door weer en wind. Het vrije gevoel dat ik dan ervaar, is nergens mee te vergelijken. Vrijheid is een ongelooflijk belangrijke graadmeter voor me geworden om te voelen hoe het met me gaat. Het hebben van die graadmeter was een belangrijk onderdeel van mijn eigen ontdekkingsreis.

We staan voor je klaar

Mocht je hier niet alle informatie vinden die jij zoekt, bel of mail ons dan gerust! Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 0591 – 726 111.