Psycholoog Ilona Quaak

Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar mensen: wat ons vormt tot wie we zijn en waarom we doen wat we doen. De keuze om Psychologie te studeren was daarmee eenvoudig gemaakt.

Tijdens mijn promotietraject bij jonge kinderen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam leerde ik om zaken grondig en zorgvuldig te onderzoeken, voor je conclusies kunt trekken. Aan deze nieuwsgierige, onderzoekende houding heb ik veel in mijn werk als psycholoog. Ik zie onze gesprekken dan ook als een ontdekkingstocht, waarin je jezelf beter leert kennen. De antwoorden op de meeste problemen vind je dan ook in jezelf.

Ik werk met cliënten van alle leeftijden; kind, jeugd en volwassenen. In mijn werk vind ik het belangrijk dat cliënten open en eerlijk kunnen zijn: je kunt me alles zeggen. Zelf probeer ik dit ook terug te geven, ik ben direct en transparant, maar altijd respectvol. In de benadering naar cliënten probeer ik daarnaast gebruik te maken van positiviteit en humor. Ik vind het verder belangrijk dat cliënten in hun kracht worden gezet en zelf mee kunnen beslissen over hun behandeling.

In mijn vrije tijd loop ik graag hard en stuur en ontvang ik echte post vanuit alle hoeken van de wereld. Reizen is een passie. Met deze activiteiten als hobby’s staan ontdekkingstochten dus ook in mijn eigen leven centraal.

psycholoog-Ilona-Quaak