Psychologe Inge Lezwijn

Orthopedagoog MSc. Inge Lezwijn

Mijn naam is Inge Lezwijn en als afgestudeerd Masterorthopedagoog aan de Universiteit van Utrecht ben ik in Leeuwarden werkzaam bij het Psychologisch Centrum. Ik houd van wandelen samen met mijn hond, creatief bezig zijn, (bord)spellen, dansen en nieuwe plaatsen ontdekken.  

Als orthopedagoog richt ik mij op kinderen en jongeren tot grofweg 25 jaar die op verschillende manieren vastlopen in hun ontwikkeling of niet lekker in hun vel zitten. Soms is het niet het kind of de jongere die een hulpvraag heeft, maar kan dit ook een gezinslid, familielid, leerkracht of iemand anders uit de omgeving zijn. Hier wil ik dan ook graag met jou aan werken. Ik wil in de gesprekken niet enkel kijken naar de punten waar jij last van hebt, maar ook naar de punten waar jij goed in bent of hoe anderen jou kunnen helpen. Ik zie de behandelingen als een samenwerking tussen jou en mij, ontstaan vanuit overleg, waarbij wij samen invulling geven aan waar jij aan wil werken. 

Ik vind het van belang om een veilige en ontspannen omgeving te creëren, waarin jij je vrij voelt om te vertellen wat je lastig vindt, tot de grens waar jij je prettig voelt. Ik zeg dan ook altijd dat geen enkel onderwerp te gek is en er nooit foute antwoorden gegeven kunnen worden.