Psychologe Megan Belles

Orthopedagoog Megan Belles

Mijn naam is Megan Belles, woonachtig in Groningen, en sinds 2020 werkzaam als orthopedagoog bij Psychologisch Centrum Leeuwarden.

Als orthopedagoog heb ik een passie voor het werken met kinderen en gezinnen. Ik gun elk kind om onbezorgd in het leven te staan en zijn of haar kwaliteiten optimaal te kunnen ontwikkelen. Als orthopedagoog ben ik nieuwsgierig, eerlijk en open. Ik sluit mij aan bij de behoeften van het kind met als doel hun vaardigheden in te laten zien. Bij het verrichten van diagnostisch onderzoek vind ik het belangrijk om niet alleen te kijken naar het ‘probleem’ maar vooral ook te kijken naar de kwaliteiten en talenten van het kind, om hierna gerichte handelingsadviezen te geven.

Ik probeer mij te verdiepen in het kind en probeer samen met hen te kijken naar de meest geschikte behandeling. Mijn werkwijze kenmerkt zich door het betrekken van het hele systeem om het kind heen en met name de samenwerking met ouders, zij zijn tenslotte de echte experts als het om hun kind gaat. Door middel van een oplossingsgerichte manier van werken kijk ik samen met ouders en het kind naar welke verandering zij voor ogen hebben en hoe zij daar kunnen komen. Als persoon ben ik optimistisch en betrokken en dat merk je ook in mijn werkwijze.