Psycholoog Roel Schoemaker

In januari 2013 ben ik afgestudeerd met de master Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb tijdens mijn master praktijkervaring op gedaan bij GGZ Drenthe op de afdeling Angst & Depressie. Na mijn afstuderen heb ik een aantal maanden meegewerkt aan een onderzoek naar wat werkzame factoren zijn in een therapie. Daarnaast ben ik inmiddels ruim twee jaar werkzaam als studentenpsycholoog bij een praktijk in Groningen. Hier geef ik individuele therapie en trainingen.

Drie belangrijke pijlers in mijn manier van werken zijn: aandacht, contact en praktische bezig zijn/gaan. Als psycholoog help ik mensen aandacht te hebben voor hun gevoel, gedrag, gedachten en omgeving. Contact hebben met elkaar tijdens de therapie is mijns inziens essentieel. Daarom vind ik het belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. Ik gebruik af en toe humor in de gesprekken en pak door indien nodig.

Mijn basishouding is cliëntgericht. Dit betekent dat ik jou als geheel zie en benader op een betrokken en niet oordelende manier. Problemen kunnen een onderdeel van jouw leven zijn. Daarnaast ben jij nog meer dan je problemen. Dit verkennen en ontplooien biedt vaak perspectief.

Ik geniet van mijn werk omdat ik het wonderbaarlijk vind om te zien hoe elk mens uniek is en veerkracht en potentie in zich heeft. Ik vind het bijzonder dat mensen zich open durven te stellen en mij laten meezoeken naar mogelijkheden en balans.

psycholoog-groningen-roel-schoemaker