Beeldend Therapeut Linda Ruiter

Mijn naam is Linda Ruiter en ik ben in maart 2023 gestart als beeldend therapeut binnen de praktijk. Na mijn afstuderen in 2018 heb ik een aantal jaren ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren van alle leeftijden binnen zowel de jeugdzorg als de kinderopvang. Van nature ben ik gedreven om mensen, en in het bijzonder kinderen, die kwetsbaar zijn of niet lekker in hun vel zitten te helpen. Beeldende therapie is daar een hele mooie manier voor! Naast mijn werk vind ik het fijn om tijd door te brengen met mijn jonge gezin, mij te verdiepen in duurzaamheid en te ‘sneupen’ naar tweedehands spullen.

Woorden geven aan wat je denkt of voelt, wat je dwars zit en anders zou willen, is niet voor iedereen makkelijk. Zeker voor kinderen die nog volop in ontwikkeling zijn, in combinatie met belemmerende factoren zoals een ontwikkelingsstoornis of een onrustige omgeving, kan dit lastig zijn. Beeldende therapie is een actieve therapievorm, waarbij doen, ervaren en ontdekken centraal staat. Aan de hand van opdrachten met verschillende technieken en materialen zoals klei, verf, krijt, textiel en meer, kun je jezelf uiten en zichtbaar maken wat jou bezighoudt. Het beeldend werken geeft inzicht in bijvoorbeeld je kwaliteiten of valkuilen en biedt de mogelijkheid om nieuw vaardigheden te leren.

Als beeldend therapeut vind ik het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Dit doe ik door met een rustige en open houding, samen met jou op onderzoek uit te gaan en zoveel mogelijk op jou af te stemmen, in bijvoorbeeld mijn houding en materiaalkeuze.